Založ si blog

Tak trocha z iného zorného uhľa o kandidátoch na post prezidenta SR – 1. časť

Keď si v kľude sadnete a začnete čítať tie ódy a celé elaboráty na jednotlivých kandidátov na post prezidenta SR, tak mi nedá tie výlevy troška okoreniť, aby mám bolo jasnejšie, čo sú to za ľudia, aký je to galimatiáš – dokonca až drzosť. Jednoducho chýba mi u viacerých „bon ton“ – etika – úprimnosť hovoriť pravdu, nebyť konfrontačný a útočiť na toho, kto ich prevyšuje čo len o cól.   

 

1. Gyula Bárdos (SMK)

Je vlastne Július Bárdoš, nie každý občan SR musí ovládať maďarskú transkripciu.

Študoval žurnalistiku, ale politika viac vynáša! Preto hurá do MKDH, v roku 1992 – šup do SMK – hore a hore!! Do parlamentu NR SR. Dokonca člen výboru pre národnosti. To je irónia – „urobiť z capa záhradníka“.

 

Program ako prezident:

…rozvíjať maďarskosť na území Slovenska, urobiť si vlastný štát so svojou vlajkou v SR a zožrať nás u nás doma. Nuž to je všetko – čo dodať: Šovinizmus na entú alebo na nekonečno.

 

2. Mgr. Jozef Behýl (nezávislý zatiaľ prvý)

Ale podľa údajov – závislý!! Ako študent bol funkcionár, kde sa dalo. Vyštudoval vysokú školu – akú?! Bol v Smere, potom Strana Sociálnej Demokracie, potom mimovládne sektory.

 

Program ako prezident:

Opakuje ako všetci, ale program menších národných podnikov už v roku1968 chcel aj Alexander Dubček – teda nič nové.

Nuž pán vysokoškolák, dnes podnikáš – tak podnikaj, nech sa ti darí. Podotýkam, že tvoj otec nebol politický väzeň, on si bránil len svoj majetoček.

Neskáč tak vysoko, lebo potom bude veľmi tvrdý dopad.

 

3. JUDr. Ján Čar-no-gur-ský (nezávislý, už druhý!)

Veď to slovíčko sa mu tam hodí. Je to zlatý klinec spomedzi uchádzačov na post prezidenta.

Starý pán Čarnogurský jediný nehlasoval za vznik samostatnej Slovenskej republiky v 39. roku, práve vtedy musel ísť na WC. Takže to nebola príčina neprijatia teba na gymnázium. Si priemyslovák – stavebná fakulta. Až potom šiel starý pán Čárnogurský za Husákom do Prahy – a synáčik bol prijatý na právo. Zatiaľ máme v Európe korunných princov – a nie korunných prezidentov.

Láska k blížnym ako KDH-ka sa dá aj takto prejaviť: Vrieskal z tribúny na SNP: „Naučíme ho báť sa nás!“ Úžásná nenávisť, až pomsta Dr. Mečiarovi.

 

Program prezidenta:

Čo si robil ako predseda vlády a právnik pri tvorbe ústavy SR? Všetci poslanci za KDH hlasovali, že sú proti „tejto Ústave SR“ Najviac ma potešila význámná osôbka, ktorá podporila jeho kandidatúru – Miklós Duray, to je terno!

Ty „silne veriacilen neuvádzaš, v čo tak silno veríš. Sú to moc, peniaze a „honor“. Nie pokora, láska, odpúšťanie! Keď tieto hodnoty nemáš – slúžiš čertovi a peklom sa ti odmení.

 

4. Doc. JUDr. Róbert Fico, CSc. (SMER-SD)

Je mi sympatické, že si o 30 rokov po mne maturoval na tom istom gymnáziu. V TV programe si zdôraznil pôvod v silne katolíckej rodine. Vymenoval si sviatosti, ktoré si prijal, jedna mi však chýba: sviatosť stavu manželského – dohodnite sa s manželkou ako ďalej. VŠELIJÁKÉ ILONKY NEBOZKÁVAJ V AUTE. Chlapi sú divná odroda ľudského tvorstva. No voľakedy si chlap za určité služby zaplatil zo svojho a nedával tým gizelkám a aramkám vysoké platy na úrade vlády. Pozor, to je veľký lapsus!

Ešte niečo. Nie si dobrý k á d r o v á k! Predsedom vlády by mal byť Slovák a máš vo SMERE veľa oddaných a skúsených členov. I keď mám rusínsku menšinu rada – rozmýšľaj o tom.

Tak trocha z iného zorného uhľa o kandidátoch na post prezidenta SR – 3. časť

18.02.2014

9. Milan Kňažko (nezávislý – už piaty) Píše, že je ženatý – verím, ale koľký krát? Prvú ženu si si priniesol z Francúzska – dcéru gymnaziálneho profesora. Mala ešte troch bratov. Miesto lásky si ju umoril na smrť. Zamykal si ju doma, urobil nesvojprávnou, až si ju zmárnil. Zo stavebnej priemyslovky (aby si vzal keľňu) šiel si radšej do VŠMU. Zamestnania: [...]

Tak trocha z iného zorného uhľa o kandidátoch na post prezidenta SR – 2. časť

17.02.2014

5. Prof. MUDr. Viliam Fischer, CSc. (nezávislý, už tretí v poradí) Teraz má takmer 76 rokov. Keby bol 8,5 hod. denne v práci, tak na tie všetky funkcie a aktivity, ktoré zastáva, by mal už prežité dva životy, teda 150 rokov – poriadne starý kmeť. Tlak máš vysoký, vráť 30 strieborných (za tú nezávislosť) a ži si pokojne a v pohodlí so svojím vysokým dôchodkom. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5419x
Priemerná čítanosť článkov: 1806x

Autor blogu

Kategórie

Archív